vorini-gr: Γιατί το μαύρο στην ΕΡΤ μας αφορά όλους

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί το μαύρο στην ΕΡΤ μας αφορά όλους

Της νύχτας τα καμώματα λέει μια λαϊκή ρήση…Σήμερα τα ξημερώματα τα ΜΑΤ σαν στρατός κατοχής εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία εισαγγελέα, με σκοπό να το εκκενώσουν από τους απολυμένους εργαζόμενους, που από τον Ιούνιο μάχονται εναντίον της πρωτοφανούς απόφασης κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης....

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν την σημασία αυτής της κίνησης, θεωρώντας ότι «δεν τους αφορά η ERT». Το θέμα μας δεν είναι η κρατική τηλεόραση, αλλά ο τρόπος που ξεπουλιούνται οι τηλεοπτικές συχνότητες στην συμμορία των καναλαρχών που έστησαν και την Digea για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Παρότι που αυτή η κίνηση πλήρους αυθαιρεσίας συνέβη με το ταυτόχρονο κλείσιμο της  ΕΡΤ πριν 4 μήνες (και επικυρώθηκε τελευταία), ελάχιστοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία.


Η βιασύνη της κυβέρνησης μεταφράζεται ως κάψα να ικανοποιηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί μια ελεύθερη φωνή. Εξάλλου την ΕΡΤ, αυτοί που την κατηγορούν και συκοφαντούν τους εργαζομένους της, είναι οι ίδιοι που την είχαν κάνει κομματικό μαγαζάκι τους. 

Εν ολίγοις, εκχωρήθηκαν συχνότητες της ΕΡΤ σε τηλεοπτικά κανάλια που ανήκουν σε ευνοημένους εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που άρχισε να λειτουργεί και η ιδιωτική τηλεόραση. Φυσικά μιλάμε για τους ντόπιους ολιγάρχες. Αυτούς που πριν οι συχνότητες είχαν παραχωρηθεί δωρεάν. Η ενημέρωση γίνεται υπόθεση των διαμορφωτών της πραγματικότητας και της κανονικότητας, αυτών που για δεκαετίες κάνουν buisness με το κράτος.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυταρχικές μεθόδους με την αστυνομία ξανά ως μόνο μέσο επιβολής, δικαιολογώντας την φίμωση της ΕΡΤ, ως τρόπο αποκατάστασης της “νομιμότητας”. Βέβαια, κουβέντα δεν γίνεται για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιβλήθηκε το μαύρο στην ΕΡΤ (άραγε έχει ακόμα ισχύ;), αλλά και οι αδιαφανείς διαδικασίες λειτουργίας της νεοσυσταθείσας Δ.Τ.

Κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αδιάφορος με το σιωπητήριο που επιβάλλεται γενικά στην κοινωνία. Δεν έχει καμία κυβέρνηση το δικαίωμα να εκχωρεί δημόσια\κρατική περιουσία, σαν να είναι κτήμα της.

Ο υπουργός Προ.Πο. Νίκος Δένδιας, σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει: ”Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το ’74 – ’75 μέχρι σήμερα“. Αυτό σημαίνει πως όσο υπάρχουν τα ΜΑΤ και κρύβονται πίσω από νόμους που οι ίδιοι απεργάζονται για να οχυρώνουν την ολιγαρχία τους, η πραγματική δημοκρατία θα ξεψυχάει. Κι ας βρίσκει τρόπους να εκπέμπει στα κρυφά, για όσους έχουν αυτιά ν’ ακούνε.
Slide show maker: Takis Vorini//imgur.com/ 
Digital image processing by takis Vorini Nov 2013


  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :