vorini-gr: Wi-Fi πρωθυπουργός...

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Wi-Fi πρωθυπουργός...

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υιοθέτησε επίσημα την "θεωρία των δύο άκρων", αποδεικνύοντας ότι είναι ένας οπισθοδρομικός πολιτικός, ο οποίος αντιμετωπίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου με όρους της δεκαετίας του 1950, ”...

Oύτε ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν πίστευε στα αφτιά του ακούγοντας τον πρωθυπουργό της χώρας να απαντά για το πρόβλημα (στα όρια του κοινωνικού κραχ) της ανεργίας των νέων, αλλά και για την δυσπιστία τους έναντι του πολιτικού συστήματος ως εξής:
"Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο".
Τον γνωστό δημοσιογράφο πρόδωσε το βλέμμα του, αν και ο ίδιος υπήρξε κάτι περισσότερο από προστατευτικός απέναντι στον  Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αποφεύγει συστηματικά να εμφανίζεται στη βουλή.

Νωρίτερα ο δημοσιογράφος του Mega Channel ρωτούσε τον πρωθυπουργό της χώρας, ποιο υπήρξε το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στους 18 μήνες που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, εννοώντας βέβαια το πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως αντιμετώπισε ως πρόεδρος της κυβέρνησης. Η απάντηση υπήρξε αποστομωτική: "Θα σας πω ότι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν δυστυχώς το πρόβλημα με το μάτι μου..."

Όμως, το τελειωτικό χτύπημα στο φτωχοποιημένο πανελλήνιο που παρακολουθούσε βουβό και αποσβολωμένο τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, δέχθηκε το τελειωτικό "χτύπημα" όταν ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την πιο καλή στιγμή της πρωθυπουργίας του, η οποία όπου νά΄ναι (ευτυχώς για τον ελληνικό λαό) φθάνει στο τέλος της: "Πριν από 25 μέρες δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, πήρα ένα πρωί το αυτοκίνητο και πήγα στο Λουτράκι. Δεν με είδε κανείς, πήγα σε ένα εστιατόριο όμως. Μίλησα εκεί με τον κόσμο πολύ ωραία, δεν γράφτηκε πουθενά".

Εκείνο, όμως, το οποίο θα μείνει στην ιστορία είναι το εξής: Ο ακροδεξιός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι στην ζωή του δεν έχει γνωρίσει ούτε έναν... φασίστα. 

Οι παραπάνω διάλογοι δεν είναι φανταστικοί, δεν αποτελούν κάποια ανέκδοτη ιστορία την οποία εξιστορούμε σε καιρό κρίσης για να ξεχάσουμε για λίγο το μαρτύριο του ελληνικού λαού. Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο απολύτως προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον τηλεοπτικού σταθμού. 

Από εκεί και πέρα ο Αντώνης Σαμαράς υιοθέτησε επίσημα την "θεωρία των δύο άκρων", απέδειξε ότι είναι ένας οπισθοδρομικός πολιτικός, ο οποίος αντιμετωπίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου με όρους της δεκαετίας του 1950, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ... για την καθυστέρηση της δικής του κυβέρνησης σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και κυρίως δεν παρέλειψε να καλύψει απολύτως και πλήρως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τα σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμανγκά, αλλά και για εκείνο της λίστας Λαγκάρντ:

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς "Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν έχουν βρει τίποτα" καθιστώντας δηλωτική την πλήρη εξάρτησή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντιδράσεις των στελεχών του κόμματός του και της εκλογικής βάσης της ΝΔ. Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς: "Λένε για τα υποβρύχια. Δεν του βρήκαν τίποτα κ. Πρετεντέρη. Για την λίστα Λαγκάρντ, επίσης δεν βρέθηκε τίποτα για τον Βαγγέλη Βενιζέλο"

Επίσης δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει με τους διορισμούς της συζύγου και του γιου του, και Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Σε ότι αφορά στην οικονομία κατέστησε απολύτως δηλωτική την άρνησή του να διαπραγματευτεί οτιδήποτε με τους δανειστές, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του Μερκελιστή.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ:
Στον μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο του Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ:
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 

Η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτελεί μνημείο μισαλλόδοξου διχαστικού λόγου στο πλαίσιο της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων, της οποίας το περιεχόμενο είδαμε για άλλη μια φορά να εκφωνείται . 

Δεν μπόρεσε ο πρωθυπουργός ούτε μετά τις πρόσφατες δολοφονίες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντίθετα, με ψευδή και ανυπόστατες κατηγορίες, υιοθέτησε μια επικίνδυνη λογική που υπονομεύει τη δημοκρατική αντιπαράθεση και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Παρά το απολογητικό του ύφος για τους συμβούλους του, ο κ. Σαμαράς δεν έπεισε πως δεν είναι ένας ακροδεξιός πολιτικός παλαιάς κοπής. 

Όσο για τα επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής ας έρθει να τα υποστηρίξει για μια έστω φορά στη Βουλή αντί να επιλέγει το ασφαλές περιβάλλον της συνέντευξης. Τόση απόσταση από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα σπάνια συναντάει κανείς. Δικαίως μετά την σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού το πιο σύντομο ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι η διαπραγμάτευση Σαμαρά.

Δείτε τα βίντεο με τη δήλωση Σαμαρά για το Wi-fi, για τα "δύο άκρα" και για την ακροδεξιά:



periodista.gr

Digital image processing by takis Vorini | Nov2013



Δεν υπάρχουν σχόλια :