vorini-gr: «Bρώμικα παιχνίδια» στην πλάτη του ελληνικού λαού

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

«Bρώμικα παιχνίδια» στην πλάτη του ελληνικού λαού

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel «Η Άνγκελα Μέρκελ, έχει μπλοκάρει το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας νέο πακέτο βοήθειας και έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση πως δεν μπορεί να υπολογίζει σε τέτοιου είδους μήνυμα»...

Ο Σόιμπλε από την άλλη, με βάση το Der Spiegel, ήθελε να δώσει ένα «μήνυμα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας και να καταστήσει σαφές πως μπορούσε να περιμένει περαιτέρω υποστήριξη μετά τις εκλογές». Το κίνητρο του Γερμανού υπουργού είναι πως τα ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα θα καταφέρουν ισχυρά ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου εάν δεν υπάρχει η προοπτική περαιτέρω υποστήριξης.

«Σε τέτοια περίπτωση, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πιθανό το τέλος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα», γράφει το περιοδικό, κάτι που «ο Σόιμπλε ανησυχεί πως θα αναζωπυρώσει εκ νέου την κρίση στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα, τέλος, με το Der Spiegel, δεν είναι η  πρώτη φορά που υπάρχει διχογνωμία μεταξύ καγκελαρίας και γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την κρίση στο ευρώ. Άλλωστε, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επιδιώξει εμπλοκή του ΔΝΤ στην αντιμετώπισή της, ενώ ο Σόιμπλε επέμεινε σε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :