vorini-gr: Με δάκρυα στα μάτια, η πρόεδρος της Ν. Κορέας ζήτησε συγγνώμη από το λαό για το ναυάγιο

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Με δάκρυα στα μάτια, η πρόεδρος της Ν. Κορέας ζήτησε συγγνώμη από το λαό για το ναυάγιο

Ακριβώς  έτσι  κάνουν και οι δικοί μας πολιτικοί για το «ναυάγιο» που έχουν προκαλέσει στη  χώρα μας (!)...



Όταν οι πολιτικοί έχουν «τσίπα» και συνείδηση δεν διστάζουν να απογυμνωθούν δημόσια στο λαό τους και να ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους..

"Αυτό ακριβώς έκανε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χίε εμφανώς φορτισμένη και με δάκρυα στα μάτια  ζήτησε συγγνώμη για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Κάτι που δυστυχώς δεν κάνουν πολλοί πολιτικοί ηγέτες ανά τον κόσμο για τυχόν λάθη και δεινά που έχουν προκαλέσει στον λαό ακούσια ή εκούσια και περισσότερο οι δικοί μας"
----------------------------

Η Παρκ Γκέουν Χίε έκανε λόγο για λάθη στην αποστολή διάσωσης και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ανασυγκρότηση της ακτοφυλακής.

«Το μέγεθος της δύναμης της ακτοφυλακής μπορεί να αυξήθηκε όμως δεν έγινε σωστή διαχείριση του προσωπικού και του προϋπολογισμού για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Υπήρξε έλλειμμα εκπαίδευσης για τις διασώσεις. Νομίζω ότι δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε άλλα τέτοια δυστυχήματα αν αφήσουμε το πρόβλημα στο σύστημα ως έχει», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Νότιας Κορέας.

Η βύθιση του φέρι στις 16 Απριλίου οδήγησε στο θάνατο 286 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές. Άλλοι 18 παραμένουν αγνοούμενοι. Μόνο 172 άτομα κατάφεραν να διασωθούν.

Ο καπετάνιος και άλλα 14 μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκατάλειψη του πλοίου και εσφαλμένους χειρισμούς.

Οι αρμοδιότητες της ακτοφυλακής θα μεταφερθούν σε μια νέα υπηρεσία που θα αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ η αστυνομία θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.




  
 
Article: euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :