vorini-gr: ΓΑΠ | Υπέγραφε αβέρτα μνημόνια νομίζοντας πως «η ίδια του η χώρα είναι ένα είδος ονείρου» (!)

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΑΠ | Υπέγραφε αβέρτα μνημόνια νομίζοντας πως «η ίδια του η χώρα είναι ένα είδος ονείρου» (!)

Την εποχή που ο ΓΑΠ υπέγραφε αβέρτα μνημόνια παρακολουθούσε κρυφά μαθήματα ινδουιστικής φιλοσοφίας και γήτευσης φιδιών και ελεφάντων,..

Μια φωτογραφία (άνω) έρχεται να λύση το μυστήριο αυτής της περίεργης τότε συμπεριφοράς του πρώην πρωθυπουργού που με μεγάλη ευκολία παραδινόταν στις απαιτήσεις της Τρόικας και των άλλων εταίρων. 

Στην Ινδία τη χώρα των ταχυδακτυλουργών και των υπνωτιστών, όπου οι κάτοικοι της θεωρούνται ευεπίφοροι στην επιρροή θρύλων και δεισιδαιμονιών, εκεί διάλεξε ο Γ.Παπανδρέου για να κάνει τα ινδουιστικά του μαθήματα. όπου η υγρή ζέστη τροφοδοτεί τις φαντασιώσεις, τον παραλογισμό και τη λαγνεία. 

Μέσα από μύθους εφιάλτες και φαντασιώσεις που πλανώντουσαν στον αέρα ο George Papandreou  νόμιζε πως «η ίδια του η χώρα είναι ένα είδος ονείρου». 

Με τη ρομαντική αυτή αντίληψη για την Ελλάδα διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και αγνόησε τις πολύ άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκε να ζει από τις πράξεις του ολόκληρη η χώρα.

«Οι εσφαλμένες εικόνες μου - δήλωνε αργότερα - ειναι αποτέλεσμα των πολλών ταξιδιών ανά τον κόσμο και αποτελούν θραύσματα αυτής της σύνθετης και πολυεπίπεδης πραγματικότητας που έχω βιώσει».

*Στην εικόνα ντοκουμέντο που εξασφαλίσαμε ο George Papandreou μαθητεύει στην ινδική σχολή Paramahansa Yoganandara γητεύοντας φαρμακερές κόμπρες!

takis Vorini

***Σημείωση: Το άρθρο καθώς και η επεξεργασμένη εικόνα ανήκουν στην κατηγορία «Fantastic Satire Stories» με στόχο τη σάτιρα.

takis Vorini

Article- επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini

  


Δεν υπάρχουν σχόλια :