vorini-gr: Τί Ντράγκ(ι) πίνεις, Αντώνη;

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τί Ντράγκ(ι) πίνεις, Αντώνη;

Ο πρωθυπουργός της χώρας διατυμπάνιζε μέχρι και την Τετάρτη ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου αν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, γιατί θα χάνονταν πολύτιμα για την ελληνική οικονομία κεφάλαια μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ που επρόκειτο να εξαγγείλει ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι...

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, που επί δυόμισι χρόνια ήταν πιστός οπαδός της πολιτικής της λιτότητας που πρέσβευε η Γερμανίδα Καγκελάριος για όλη την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα, προσπάθησε να εμφανίσει την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Ντράγκι, που είναι αντίθετος στην πολιτική Μέρκελ, ως εγγυημένη μόνο μέσω της διακυβέρνησής του. «Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ θα δώσει ανάσα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η απόφαση το λέει καθαρά, χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης θα είμαστε αποκλεισμένοι, ενώ η δική μας πολιτική εγγυάται τη συμμετοχή της Ελλάδας».

Κούνησε βέβαια και πάλι το δάχτυλο στους Έλληνες ψηφοφόρους επισημαίνοντας πως αν δεν είναι ο ίδιος στο τιμόνι της χώρας και αν δεν γίνει κλείσιμο της αξιολόγησης, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός και να μην λάβει τα χρήματα που της αναλογούν. «Είναι ώρα εθνικής ευθύνης, θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελική επιλογή ανήκει στην κρίση του ελληνικού λαού».

Είναι χαρακτηριστική ωστόσο η εμμονή του στην πολιτική και τους κανόνες Μέρκελ και φαίνεται στις δηλώσεις του των προηγούμενων ημερών. Όταν είχε έρθει ο ισπανός ομόλογός του στις 14 Γενάρη, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν πίστευε ότι μπορούν να αλλάξουν οι κανόνες.

«Η διαπραγμάτευση γινόταν συνεχώς τα τελευταία δυόμισι χρόνια και τώρα είμαστε στην τελευταία διαπραγμάτευση για τη συμφωνία για την μετά το μνημόνιο εποχή. Αλλά να ξέρουμε κάτι, η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα στους κανόνες της Ευρώπης και μέσα στους κανόνες του ευρώ. Δεν μπορεί κάθε φορά που εκλέγεται μια νέα κυβέρνηση να ξανατίθεται η διαπραγμάτευση, να ξανατίθενται τα ζητήματα όλα από την αρχή και να αλλάζουν και οι κανόνες που διέπουν τα θέματα τα ευρωπαϊκά».

Είναι χαρακτηριστική τόσο η εμμονή του όσο και ο πανικός του καθώς επανειλημμένως μιλούσε για χρεοκοπία και καταστροφή της χώρας σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini 



Δεν υπάρχουν σχόλια :