vorini-gr: DEBTOCRACY / ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

DEBTOCRACY / ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται ένα ντοκιμαντέρ που παράγεται από το κοινό. Το "Debtocracy" αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ διανέμεται δωρεάν με την άδεια της Creative Commons από 6 Απρίλη του 2011, μεταγλωτισμένο σε έξι γλώσσες....

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

[photo:Κατερίνα Κιτίδη-Άρης Χατζηστεφάνου]

Στο "Debtocracy"μιλούν, μεταξύ άλλωνΝτέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας ο Ζεράρ Ντιμενίλ ο φιλόσοφος Αλαίν Μπαντιού ο επικεφαλής της  Επιτροπής Ελέγχου Ισημερινού Ούγκο Αρίας ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν δημοσιογράφοι όπως Άβι Λιούις (συν-δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Η Take") και Jean Quatremer καθώς και τα δημόσια πρόσωπα, όπως ο Μανώλης Γλέζος και Sahra Wagenknecht (από το γερμανικό κόμμα Die Linke).

Το soundtrack γράφτηκε από τον Γιάννη Αγγελάκα, Ερμή Γεωργιάδη και Άρη RSN, ενώ ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης επιμελήθηκε επιστημονικά το σύνολο του έργου. Η BitsnBytes ανέλαβε την παραγωγή του "Debtocracy", το οποίο εκδόθηκε από τον Άρη Τριανταφύλλου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας infowarproductions.com για να παρακολουθήσετε τα νέα ντοκιμαντέρ Catastroika και "Debtocracy"







Δεν υπάρχουν σχόλια :