vorini-gr: Η αλήθεια για το μεσαίο υψωμένο δάχτυλο του Βαρουφάκη

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η αλήθεια για το μεσαίο υψωμένο δάχτυλο του Βαρουφάκη

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη....

Το επίμαχο βίντεο παρουσιάστηκε σε εκπομπή της Γερμανικής τηλεόρασης ARD ο Γιάννης Βαρουφάκης διέψευσε ως χαλκευμένο. 

«Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο...» αντέδρασε άμεσα ο Γ. Βαρουφάκης. 

Ωστόσο ο παρουσιαστής της εκπομπής Γκύντερ Γιάουχ - ο οποίος είχε διαβεβαιώσει στον αέρα να ερευνήσει το θέμα του βίντεο - με δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας επισήμανε πως δεν προκύπτουν ενδείξεις πως το βίντεο είναι πλαστό ή παραποιημένο, αλλά «οι έρευνες συνεχίζονται με τη βοήθεια ειδικών».

«Το βίντεο είναι γνήσιο» διαβεβαίωσε μέσω twitter και ο οπερατέρ Αλεσάντρο ντελ Πρέτε που είχε μαγνητοσκοπήσει την εκδήλωση.Το βίντεο πρόκειται για μία περίληψη έξι λεπτών, που μόνταρε ο ίδιος από ένα πάνελ συνολικής διάρκειας 57 λεπτών. 

«Εμπιστεύομαι την έρευνα της σύνταξης της εκπομπής του Γκίντερ Γιάουχ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν είπε την αλήθεια στην γερμανική τηλεόραση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ κατά την οποία προβλήθηκε βίντεο από ομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο κατήγγειλε ως παραποιημένο.

Αυτό είναι πρόβλημα για την αξιοπιστία ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτει ο κ. Σέντερ μιλώντας στην Handelsblatt και τονίζει ότι «γίνεται κάθε μέρα όλο και δυσκολότερο να δεχθούμε τον κ. Βαρουφάκη ως σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο». Με την εμφάνιση του κ. Βαρουφάκη στην τηλεόραση, «η αξιοπιστία του κλονίστηκε για μία ακόμη φορά. Ο υπουργός προφανώς δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό το βλέπει κανείς και από το γεγονός ότι με όλο και νέες προτάσεις προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας του, αντί να εφαρμόσει επιτέλους τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Βαυαρός πολιτικός.

Η μαρτυρία του διοργανωτή

Την μαρτυρία του διοργανωτή του συνεδρίου στο οποίο μιλούσε ο Γιάννης Βαρουφάκης  επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο τι πραγματικά συνέβη. Στη σελίδα του στο twitter ο Γ. Βαρουφάκης φιλοξενεί δημοσίευμα της FAZ στην οποία υπάρχουν δηλώσεις του του Σρέκο Χόρβατ για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» γράφει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο πρώτο του tweet, ενώ στο δεύτερο ανεβάζει ένα βίντεο με όλη την ομιλία του.

«Αυτό πρέπει να ειπωθεί μια για πάντα: Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό του κατά των Γερμανών. Κατά την παρουσίασή του στο Ζάγκρεμπ μιλούσε για το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους. Επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών παρά να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους εταίρους. Το δάχτυλο ήταν σε αυτό το πλαίσιο και μεταφέρθηκε σκόπιμα ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να της έδειξε το δάχτυλο», αναφέρει ο Χόρβατ.

Στο επίμαχο βίντεο διάρκειας 57 λεπτών ο Γιάννης Βαρουφάκης σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο. Αυτό γίνεται στο 40ο λεπτό.

Ο υπουργός εξηγεί ότι είναι εναντίον του ευρώ και προσθέτει ότι αν καταρρεύσει το ευρώ η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί σοκ. Μιλώντας όμως όπως αναφέρει «ως Έλληνας», λέει ότι η πρόταση του ήταν να καταρρεύσει το 2010 η Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να υψώσει τότε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία και να τους πει λύστε τώρα το πρόβλημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :