vorini-gr: Θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία!

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε το μηδέν στην άμυνα, και στον επαναληπτικό στην Αθήνα -μπροστά στον κόσμο του- μπορεί να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο...

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε χρήματα από την Άνγκελα Μέρκελ, αφού ήταν αδύνατο η κυρία Μέρκελ να έχει πάνω της τα 350 δισεκατομμύρια που χρειάζεται η Ελλάδα για να πληρώσει το χρέος, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση της Siemens και στις γερμανικές επανορθώσεις αλλά η κυρία Μέρκελ απάντησε πως δεν υπεύθυνη για αυτά τα θέματα, αφού αυτή είναι μόνο Καγκελάριος της Γερμανίας και την έχουν για τις εθιμοτυπικές επισκέψεις, τις φωτογραφίες και για να κάνει τον πλασιέ των γερμανικών πολυεθνικών στο εξωτερικό.

Επίσης, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως επιθυμεί μια εύρωστη οικονομία στην Ελλάδα και να αντιμετωπιστεί η ανεργία στη χώρα, αλλά, επειδή αυτά είναι αδύνατον να γίνουν με την πολιτική της λιτότητας, κάλεσε τους Έλληνες να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν.

Αν και πολλοί πιστεύουν πως οι δηλώσεις κάποιων υπουργών της κυβέρνησης για την Γερμανία κάνουν κακό στις ελληνογερμανικές σχέσεις, η αλήθεια είναι πως αυτές οι δηλώσεις έκαναν πολύ μεγάλο καλό, αφού αφενός προκάλεσαν τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, και αφετέρου ο Τσίπρας και η Μέρκελ δεν ήρθαν στα χέρια, οπότε η συνάντηση θεωρείται επιτυχημένη.

επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini



Δεν υπάρχουν σχόλια :