vorini-gr: «Ρημάζει» η Αμφίπολη του «Indiana Jones»...Αντώνη

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

«Ρημάζει» η Αμφίπολη του «Indiana Jones»...Αντώνη

Αφού έκανε το show του για αρκετούς μήνες με την περιοχή και τα ευρήματα της Αμφίπολης, ο πρωθυπουργός του «θεαθήναι» εγκατέλειψε – λίγο πριν τις εκλογές - τις ανασκαφές με αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση να... ξύνει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να βρει χρήματα και να κάνει έργα υποδομών....


Η «παρέα» της Συγγρού έχει τελικά ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Τα αποτελέσματα της άθλιας διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ γίνονται εμφανή σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου και σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες.

Αφού επί σειρά μηνών χρησιμοποίησαν τις ανασκαφικές εργασίες της Αμφίπολης σε αγαστή συνεργασία με διαφόρους αρχαιολόγους και ΚΥΠατζήδες προκειμένου να επωφεληθούν επικοινωνιακά, παράτησαν τα έργα αφού το εγχείρημα δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 
Αφού λοιπόν έκαναν τη δουλειά τους πηγαινοερχόμενοι στις Σέρρες και δημιουργώντας προσδοκίες στο λαό ότι δήθεν βρίσκουν από ώρα σε ώρα τον τάφο του μεγάλου Αλεξάνδρου, επί της ουσίας έκαναν μια «τρύπα» στο νερό.

Τώρα, ο νέος υπουργός Πολιτισμού τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να βρει χρήματα για αναστηλωτικά έργα και έργα αποστράγγισης.

Ο κ. Ξυδάκης εξέπεμψε σήμα κινδύνου μιλώντας στη Βουλή, καθώς η ανασκαφή που συγκίνησε όλο τον πλανήτη κινδυνεύει από εγκατάλειψη. Η Αμφίπολη «δεν είναι επισκέψιμη όπως είναι τώρα. Δείτε τον περίβολο με τα θαυμάσια θασίτικα μάρμαρα. Θέλει επειγόντως έργα αποστράγγισης» δήλωσε. Μόνο που το «επειγόντως», εδώ αποτελεί κυριολεξία, τα έργα πρέπει να γίνουν δηλαδή πριν από το φθινόπωρο.

Ο χειμώνας με τις πολλές βροχές είχε διπλή επίδραση στον αρχαίο περίβολο στον Λόφο Καστά. Έπεσαν χώματα και λίμνασαν νερά στα αυλάκια των παλαιότερων ανασκαφών σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Όταν το χώμα στεγνώσει, το υπόβαθρο θα γίνει ακόμα πιο σαθρό και υπάρχει κίνδυνος οι πτώσεις των χωμάτων από τα πρανή να πολλαπλασιαστούν.

Ο Αντώνης βέβαια και οι σύμβουλοί του αγρόν ηγόραζαν...

ΥΓ: Θα μας μείνουν αξέχαστα τα πληρωμένα δημοσιεύματα περί μεγάλου Αλεξάνδρου και περί τεραστίας ανακάλυψης που θα προκαλέσει σεισμό σε όλη την υφήλιο. Γειά σου βρε Αντώνη με τα αστεία σου... 

επεξεργασμένη εικόνα:takis Vorini
  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια :