vorini-gr: Paris Match: Η Μπέττυ είναι η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Paris Match: Η Μπέττυ είναι η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας

Με τον τίτλο «Μπέττυ Τσίπρα, η σιδηρά κυρία της Ελλάδας» κυκλοφορεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα. ... 
Η «Κόκκινη Μπέττυ», όπως επισημαίνει το Paris Match ότι έχει αρχίσει να την αποκαλεί ο διεθνής Τύπος, είναι μία αριστερή που όπως φαίνεται έζησε με μεγάλο καμάρι το "όχι" του δημοψηφίσματος.

«Είναι η πιο ανθεκτική κι εκείνη που ξέρει να παίρνει θέση όταν ζητούνται παραχωρήσεις. Η σύντροφος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι διακριτική όταν εμφανίζεται στη δημόσια σκηνή. Η Μπέττυ - Περιστέρα Μπαζιάνα το πραγματικό της όνομα - είναι η γυναίκα που επηρεάζει σημαντικά τον Αλέξη Τσίπρα. Από τη στιγμή που συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο, ήταν πάντα εκείνη που ήταν πιο αφοσιωμένη στον στόχο και των δυο. 

Και η πιο ριζοσπαστική», γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Αν ενδώσω στις απαιτήσεις των πιστωτών, η γυναίκα μου θα με αφήσει», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ στις 17 Ιουνίου. "Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, ειδικά έχοντας ως δεδομένο ότι είναι περισσότερο αριστερή από μένα"».

«Το πιο εκπληκτικό σχετικά με το πολιτικό πρόσωπο της 41χρονης Περιστέρας "Μπέττυς" Μπαζιάνα, είναι ότι είναι σιωπηλή. Όπως και πριν. Όπως πάντα. Αυτή η όμορφη νεαρή μελαχρινή με το οβάλ πρόσωπο, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και μητέρα δύο αγοριών, αποφεύγει κάθε έκθεση στα ΜΜΕ, αφήνοντας τον Αλέξη, την παιδική της αγάπη, να παίρνει όλη τη λάμψη.

Δύσκολο να πιστέψεις ότι η "Colombe" (περιστέρι στα γαλλικά), "Μπέττυ", έχει περάσει όλες τις έντονες εβδομάδες που προηγήθηκαν και δεν έχει πει ούτε μία λέξη, γιατί αυτή η ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, στον πυρήνα της αριστεράς, σε μία δεμένη οικογένεια, δε θα μπορούσε να παρακολουθεί την προσπάθεια μίας βίαιης ενορχηστρωμένης ανατροπής του συντρόφου της χωρίς να σπαράξει η καρδιά της».

«Η ελεύθερη ένωσή τους (που έγινε το 2009), όπως λένε οι συγγενείς τους και οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν καλά (το ζευγάρι έχει υπογράψει Σύμφωνο συμβίωσης και δεν έχει επιλέξει τον γάμο) λένε ότι είναι σταθερή, ισχυρή και δεν απειλείται από αναταράξεις και τριγμούς». 

Η γνωριμία τους

Σύμφωνα με την περιγραφή του Paris Match: «Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987. Ήταν τότε 13 ετών. Εκείνος, με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια και με μεγάλο πάθος για το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός. Το γήπεδο της ομάδας είναι σε μικρή απόσταση από το πατρικό του σπίτι.

Η Περιστέρα, ήταν πολιτικοποιημένη από τα εφηβικά της χρόνια, από το Λύκειο. Ήταν μέλος του ΚΚΕ. Την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας τραυματίστηκε στο γόνατο σε έναν αγώνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το βόλεϊ. τότε ήταν που η Μπέττυ του πρότεινε να πάει μαζί της στο ΚΚΕ και ο Αλέξης δέχτηκε, το έκανε. Στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990, οι δυο τους ήταν ερωτευμένοι και συμμετείχαν σε όλες τις μαθητικές κινητοποιήσεις της εποχής».






athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια :