vorini-gr: Η νύφη το σκασε!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η νύφη το σκασε!

Χωρίσαμε ένα δειλινό χωρίς δάκρυα στα μάτια.
Είναι φοβερό το μίσος που βλέπεις στα πρόσωπα τους. Μόλις μετά από έξι μήνες κοινής συμπόρευσης τρώγονται σαν τα σκυλιά μπροστά στις κάμερες...

Με εμφανή την ανακούφιση και έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδέχτηκε το νέο κόμμα του Λαφαζάνη. Με απόλυτη φυσικότητα υποδέχτηκε την διάσπαση της Αριστεράς, την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκε στα μουλωχτά, είπε η Ζωή, για την κυβέρνηση. Να’ταν το μόνο που γίνεται στα μουλωχτά. Πολλά γίνονται στα μουλωχτά τον τελευταίο καιρό, στη χώρα αυτή.

Ο κύριος Σκουρλέτης διέκοψε τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής ως μη σύννομες. Αυτές οι μη σύννομες διαδικασίες εξόρυξης χρυσού προέκυψαν μετά την απομάκρυση του κύριου Λαφαζάνη  από το Υπουργείο ή προϋπήρχαν και δεν έγιναν αντιληπτές από τον κύριο Λαφαζάνη κατά τη διάρκεια της θητείας του;
Νιώθω ότι με την πράξη αυτή κάτι θέλει να μας πει ο ποιητής.
Τι ακριβώς ;

Όσο Λαφαζάνη δεν είδαμε στις τηλεοράσεις όλον αυτόν τον καιρό, θα τον δούμε τώρα. Τρίβουν τα χέρια τους οι δημοσιογράφοι, πανηγυρίζουν τα κανάλια. Σε έξι μήνες τους διαλύσανε. Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη που πέτυχαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και τώρα θα απολαύσουμε τον αυτοεξευτελισμό τους. Ε ναι λοιπόν, δεν θα το χάσω αυτό το θέαμα της γελοιοποίησης. Θα το δω όπως όλοι μας!

Η πρώτη πράξη της γελοιοποίησης άρχισε. Παρακολουθήστε με πόση προσοχή ακούνε οι δημοσιογράφοι τις θεωρίες περί δραχμής. Αυτές που δεν ήθελαν ούτε καν να ακούσουν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Όσο περισσότερο διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο γρήγορα διαλυθεί η αριστερά τόσο πιο καλά για αυτούς.
Έγιναν οι Αριστεροί από πρωταγωνιστές, μαριονέτες του συστήματος. Τι να πεις?

Τώρα αυτές οι διερευνητικές εντολές μία εκ των οποίων θα λάβει και ο κύριος Λαφαζάνης δεν καταλαβαίνω τι θα την κάνει. Εδώ δεν μπορούν να το βρουν μεταξύ τους θα τα βρούνε με τους ξένους;
Τι να πούνε με τη Νέα Δημοκρατία; Θα τους προτείνουν να πάνε στην δραχμή μαζί;
Δεν πείσανε τον Τσίπρα θα πείσουν τον Μεϊμαράκη;
Πραγματικά δεν κατανοώ τη λογική αυτή.

Το να μη συμφωνείς με τη γραμμή του κόμματος σου το αντιλαμβάνομαι, το να κατηγορείς το κόμμα σου ότι ψήφισε το μνημόνιο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας το αντιλαμβάνομαι. Το να διασπαστείς και να πας να συζητάς εσύ με τη Νέα Δημοκρατία, ε αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι! Εκτός κι αν πάρει την διερευνητική  εντολή και την περιφέρει για λόγους δημοσιότητας η για να κάνει επαφές με τα συνδικάτα και να πει ο Λαφαζάνης τώρα, αυτά που είχε πει ο Τσίπρας παλιά και δεν τα έκανε.

Όταν έχεις νεύρα σπας ένα ποτήρι, όταν έχεις πολλά νεύρα σπας μια τηλεόραση, όταν θες κι εσύ παραπάνω εξουσία σπάς το κόμμα σου στα δύο.

Η σύγκρουση κακά τα ψέματα ήταν αναπόφευκτη.Ο Τσίπρας θα πληρώσει τα λάθη του.
Η υπογραφή ενός τρίτου μνημονίου και μάλιστα από την Αριστερά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή.

Στο μυαλό πολλών ανθρώπων της Αριστεράς από την αρχή υπήρχε η άποψη οτι σε περίπτωση μη συμφωνίας να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και δραχμή.
Ακόμα κι αν αυτό είναι που θέλουμε εμείς, δε σημαίνει αυτομάτως ότι οι άλλοι θά δεχτούν αδιαμαρτύρητα ή χωρίς εξοντωτικό πόλεμο την θέληση μας.

Το είδαμε αυτό, το ζήσαμε. Η πρόταση Σόιμπλε ήταν έξοδος και δραχμή και όχι δραχμή σκέτη, δραχμή με μνημόνιο, δηλαδή συνεχίζεις να χρωστάς σε κάθε περίπτωση. Αλλιώς δεν μπορείς να παραμείνεις ούτε καν στην Ευρώπη.
Έχει κανόνες και η Ευρώπη. Όχι μόνο η Ευρωζώνη.

Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ φωνάζει έξω απ την Ευρώπη, έξω από την ευρωζώνη. Δεν το άκουγε ο Λαφαζάνης; Γιατί σηκώθηκαν και φύγαν από το ΚΚΕ;
Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά.
Εγώ βλέπω ότι το ΚΚΕ και το κόμμα του Λαφαζάνη λένε κατά βάση τα ίδια πράγματα.

Να λοιπόν η ευκαιρία να δυναμώσει το ΚΚΕ και να αποκτήσει έρεισμα ισχυρότερο ή άποψη για μια πορεία της Ελλάδας εκτός Ευρώπης.
Και με το να φύγεις θα υποστείς συνέπειες, όπως και το να παραμείνεις θα υποστείς συνέπειες.
Θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να διαλέξουμε ποιες συνέπειες θα υποστούμε.
Θα έρθει και η ώρα αυτού του δημοψηφίσματος.
Ναι ή όχι στη Γερμανία.
Συγνώμη ναι ή όχι στην Ευρώπη ήθελα να πω.

Βλέπω αυτές τις εικόνες των προσφύγων και πιάνεται η καρδιά μου.
Πιάνεται η καρδιά μας. Ακούω τα λόγια τους, βλέπω τα πρόσωπά τους, βλέπω τα παιδιά τους να κοιμούνται στα τσιμέντα πάνω,και με πιάνει απόγνωση για το που μπορείς να βρεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη.
Να μην υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που να μπορεί να χωρέσει και σένα. Να νιώθεις ότι περισσεύεις παντού.

Η Ευρώπη της υποκρισίας πρέπει νά κάνει κάτι για τους ανθρώπους αυτούς.
Καλό θα ήταν να μπορούσε να σταματήσει τους πολέμους. Αλλά αφού δεν μπορεί, ας μη το παίζει αδιάφορη όταν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες συνωστίζονται στις δικές μας πόρτες.
Διαλέγουν τήν Ελλάδα γιατί είμαστε η πόρτα τής Ευρώπης αλλά και γιατί το αίσθημα των Ελλήνων προεξέχει.
Αν ηταν η Γερμανία στη θέση μας κι ο Σόιμπλε, φοβάμαι ότι θα τούς βούλιαζαν στα πέλαγα.
Εδώ έρχονται και βουλιάζουν εμάς στη χώρα μας. Μόνο τους εαυτούς τους βλέπουν στην ιστορία.

Είναι ανάγκη άμεσης ευρωπαϊκής λύσης στό θέμα των προσφύγων.
Και τα πιο πολλά να πληρώσουν οι χώρες που πουλάνε όπλα και η οικονομική τους ευμάρεια για την οποία καμαρώνουν οφείλεται στην «αξιοπιστία» των όπλων τους να σκοτώνουν με ακρίβεια.
Εμείς βιομηχανίες εξόντωσης λαών δεν είχαμε ποτέ. Είναι κάποιοι λαοί και ειναι Ευρωπαϊκοί που σε όλη τους την ιστορία με έναν τρόπο επιζούν εξοντώνοντας τους άλλους λαούς.

Μη σας ξεγελά ο πολιτισμός τους.
Ύαινες με γραβάτες.

Ε τώρα μη με φέρνετε σε δύσκολη θέση.
Δεν μπορώ να πω ονόματα.
Έχουμε υπογράψει και το τρίτο μνημόνιο.
Δεν με παίρνει να αντιμιλάω.

κείμενο:Λάκης Λαζόπουλος

επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini/August-2015


altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :