vorini-gr: Μια σκληρή ιστορία για την αληθινή ζωή

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Μια σκληρή ιστορία για την αληθινή ζωή

Ο Παντελής Παντελίδης είχε τα πάντα. Και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο δεν είχε τίποτα. Αυτή η πλευρά της τραγωδίας υποτίθεται ότι θα είναι και διδακτική, μία ιστορία που εξηγεί πώς είναι η ζωή…

Καψούρα, τελειωμένους και προδομένους έρωτες, γυναίκες που πάτησαν καρδιές με τα τακούνια τους, τις έσβησαν σαν αποτσίγαρα: Αυτά πουλούσε ο Παντελής Παντελίδης. Σεκλέτι και νταλκά. Δεν ξέρω τα τραγούδια του, μόνο τα πολύ γνωστά έχω ακούσει, όταν έπεφταν σαν βροχή μέσα στα μυαλά μας. Αναρωτιέμαι αν έχει γράψει και τίποτα για τη ζωή, αυτήν που θα σε πάει στον ουρανό ή θα σε τσακίσει στην κόλαση, όπως καμία γυναίκα δεν μπορεί.

Θα ακουστούν πολλά για αυτόν τον θάνατο. Πολλοί, που τα πιστεύουν αυτά, θα πουν ότι τον έφαγε το κακό μάτι, η αρνητική ενέργεια που έπεσε πάνω του – υποθέτω ότι αυτό σκέφτεστε και αρκετοί από σας.

Αυτή η πλευρά της τραγωδίας υποτίθεται ότι θα είναι και διδακτική, ειδικά προς τα πιτσιρίκια που παίρνουν αγκαλιά μια κιθάρα, δοκιμάζουν να βάλουν φωνή σε μια καψούρα και κινούν να βρουν το φως.

Είναι σοκαριστικό. Δεν πρόλαβε ούτε να κλείσει τα 33. Και μέχρι σήμερα το πρωί κρατούσε όλα όσα μπορούσε να ονειρευτεί ένα λαϊκό παιδί. Πήγε στο Πολεμικό Ναυτικό για να έχει σίγουρο μεροκάματο. Εβγαλε τη στολή, έβαλε κουστούμι αμπιγιέ. Και βρέθηκε πάνω σε ένα βουνό από λουλούδια. Εκανε σουξέ στα 28 του, εκατομμύρια views στο Youtube και ευρώ στον λογαριασμό του.

Εγινε πόθος και sex symbol για εκείνα τα κορίτσια που λιώνουν κάτω από πίστες και χορεύουν λαϊκοπόπ πάνω σε τραπέζια και μπροστά στον καθρέφτη. Είχε τα πάντα και όλη τη ζωή μπροστά του. Και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο δεν είχε τίποτα. Αυτή η πλευρά της τραγωδίας υποτίθεται ότι θα είναι και διδακτική, ειδικά προς τα πιτσιρίκια που παίρνουν αγκαλιά μια κιθάρα, δοκιμάζουν να βάλουν φωνή σε μια καψούρα και κινούν να βρουν το φως. 

Και, μεταξύ μας, κάπως έτσι θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων ο Παντελής Παντελίδης. Πιθανότατα δεν θα τραγουδιέται στις παρέες, ούτε θα μνημονεύεται για την καλλιτεχνική αξία του έργου του. Θα συζητιέται για την τραγική φάρσα που έζησε. Μέχρι σήμερα αντιπροσώπευε το όνειρο για χιλιάδες παιδιά. Τώρα είναι μία σκληρή ιστορία για την αληθινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :