vorini-gr: 3 χρόνια από το μαύρο της ντροπής στην ΕΡΤ- Ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της. (slideshow+video)

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

3 χρόνια από το μαύρο της ντροπής στην ΕΡΤ- Ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της. (slideshow+video)


Τη νύχτα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2013, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πέφτει μαύρο στην ΕΡΤ. Ακολουθεί σιγή στους σταθμούς της ΕΡΑ. Το μαύρο στις οθόνες «παγώνει» την Ελλάδα...

Έναν χρόνο μετά, το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα καθώς και 15 τοπικές ΕΡΑ συνεχίζουν να μεταδίδονται κυρίως διαδικτυακά, μέσω του ertopen.com, όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των πολιτών. Πέρασε στην ιστορία ως μαύρη σελίδα της σύγχρονης Ελλάδας.


Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, αλλά και ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της.Το γεγονός κάλυψαν το 2013 τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα και ο ξένος Τύπος με εκτενή ρεπορτάζ ενώ το ζήτημα έφτασε μέχρι την Ευρωβουλή.

Με μήνυμά του στο twitter ο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρεται στη σημερινή επέτειο. «Σήμερα γιορτάζουμε τον ένα χρόνο απο το άνοιγμα της ΕΡΤ. Μετά απο το μαύρο, γιορτάζουμε τη δημοκρατία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε γι΄αυτήν» τονίζει στην αναρτησή του ο κ. Παππάς.

Απόπειρες περιορισμού του ρόλου των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων έχουν γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δήλωσαν με την ευκαιρία, διευθυντές ξένων καναλιών και ανταποκριτές, ανάμεσα τους ο Χοσέ Γκοτίν, επικεφαλής του ισπανικού δικτύου RTVE, η Ιταλίδα ανταποκρίτρια Ντέμπορα Μπενέτι, και η υπεύθυνη επικοινωνίας του LSE, Μύρια Γεωργίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, 7 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά την παρουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τον τελευταίο χρόνο.

(ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1)


Slide show maker: Takis Vorini//imgur.com/ 
Digital image processing by takis Vorini July 2016





  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :