vorini-gr: Ο ενικός του χρέους

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο ενικός του χρέους

Αυτός ο αληταράς, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, ο καταληψίας, όχι μόνο κατάφερε να φέρει τον πλανητάρχη στην Αθήνα -την ώρα που ο Σαμαράς έφερνε κάτι Άραβες με σεντόνια- αλλά και να τον συντάξει προς το μεγάλο του πολιτικό στόχο: την ελάφρυνση του χρέους...


«Δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό. Δεν ξαπλάρεις στην πολυθρόνα σου, δεν παίζεις με τα δάκτυλά σου ή κοιτάς τα νύχια σου. Δεν κοιτάς το ρολόι σου σε στιλ αρκετά μας ζάλισες, έχουμε και δουλειές», έγραφε χθες, πιο γραφικά κι από κυκλαδίτικη Χώρα, ένα από τα νεοφιλελεύθερα site που δεν μπορούν να αποδεχτούν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Αυτός ο αληταράς, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, ο καταληψίας, όχι μόνο κατάφερε να φέρει τον πλανητάρχη στην Αθήνα -την ώρα που ο Σαμαράς έφερνε κάτι Άραβες με σεντόνια που έφευγαν και μην τους είδατε μετά- αλλά και να τον συντάξει προς το μεγάλο του πολιτικό στόχο: την ελάφρυνση του χρέους.

Κι αυτός ο Ομπάμα, λες και το είχε βάλει στόχο να ρίξει τους νεοφιλελέ στα χάπια, δεν σταμάταγε να λέει για την ανάγκη απομείωσης του χρέους. Ξέρετε, αυτή την ανάγκη που η ΝΔ δεν την αποδεχόταν αρχικά και τώρα ο πρόεδρός της δεν τη θεωρεί μείζον γεγονός.

Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας, ο αυτοδημιούργητος δωρολήπτης της SIEMENS δεν θεωρεί τη μείωση του χρέους πρώτη προτεραιότητα. Έλα που ο πλανητάρχης όμως ρίχνει όλο του το βάρος εκεί. Τρεις φορές μίλησε στις δηλώσεις του για μείωση του χρέους. Ούτε μία, ούτε δύο.

Η τηλεπερσόνα Μπογδάνος προσπαθούσε, κατάχλωμη, να κάνει χιουμοράκι: «Πάμε να μάθουμε τι είχε το μενού στο Προεδρικό». Μείωση χρέους είχε, Μπογδάνε. Ο Λοβέρδος της διαπόμπευσης των οροθετικών ωρυόταν στα παράθυρα: «Δεν έχει τρόπους ο πρωθυπουργός!». Γιατί κάθισε στραβά στην πολυθρόνα και όχι ίσια. Η μόνη δυνατή στάση του νεοφιλελεύθερου πολιτικού πτώματος είναι να ασχολείται με τη στάση του σώματος του Τσίπρα.

Τα μουρουτο-τρολ του διαδικτύου μόνταραν βιντεάκι με τον Τσίπρα να φαίνεται ότι μιλάει ελληνικά με αμερικανική προφορά. Νεύρα. Πολλά νεύρα. Νεοφιλελέ νεύρα, γιατί η ταύτιση του Ομπάμα με τον έλληνα πρωθυπουργό στο θέμα του χρέους δεν καταπίνεται εύκολα.

Αλήθεια, από πού ψωνίζεις λαχεία, Αλέξη Τσίπρα, να πάρουμε κι εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια :