vorini-gr: Οι συνεργάτες του Σημίτη είναι... κοινωνικό φαινόμενο

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Οι συνεργάτες του Σημίτη είναι... κοινωνικό φαινόμενο

Σε φυλάκιση 5 ετών -φυσικά εξαγοράσιμη- καταδικάσθηκε το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Σημίτη, o Τάσος Μαντέλης, για την υπόθεση δωροδοκίας από την αγαπημένη εταιρεία του Κυριάκου Μητσοτάκη... τη Siemens.

Είχε προηγηθεί το "δεξί χέρι" του Σημίτη, ο Θόδωρος Τσουκάτος ο οποίος είχε παραδεχτεί πως είχε λάβει προεκλογική "χορηγία" της γερμανικής πολυεθνικής προς το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε, επί Σημίτη είχαν πάρει μίζα μέχρι και οι Εσκιμώοι της ερήμου Σαχάρα.

Τι; Δεν υπάρχουν Εσκιμώοι στη Σαχάρα; Ακριβώς αυτό.

Βέβαια, το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ των "μαύρων" ταμείων, των 200 εκατομμυρίων σε χρέη, του χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, των Ολυμπιακών αγώνων, των ποινικών και πολιτικών απατεώνων και των εκατοντάδων άλλων μεγάλων σκανδάλων... δεν υπάρχει πια. Τώρα η κόρη του Γεννηματά το έχει κάνει συνιστώσα του κόμματος που ηγείται ο γιος του Μητσοτάκη. "Κίνημα Αλλαγής" όνομα και πράγμα.

Το κόμμα που καθιέρωσε τη "λαμογιά" ως αδιαπραγμάτευτη κανονικότητα, κατέληξε απολύτως φυσιολογικά, να είναι δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της διεφθαρμένης ηγετικής του ομάδας, αφού πρώτα είχαν προλάβει όλοι μαζί να χρεοκοπήσουν τη χώρα

«Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο», είχε πει ο Κώστας Σημίτης πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή - "πλυντήριο" στο ΣΚΑΙ.

Δεν ήταν απλά μια προσπάθεια εξωραισμού της εγκληματικής για τη χώρα, διακυβέρνησής του. Ήταν η συνέχεια του Παγκάλειου: "μαζί τα φάγαμε", και του Νταισελμπλουμικού, "τρώγατε τα λεφτά σας σε ποτά και γυναίκες".

Είναι ανώφελο να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα σκάνδαλα και τη μνημειώδη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος του μεγαλύτερου συστήματος διαφθοράς που είχε στηθεί ποτέ σε δυτικό κράτος...επί διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Τα στοιχεία και τα ονόματα των συνεργατών του μιλάνε από μόνα τους.

Ο πρωθυπουργός που "θεσμοθέτησε" τη διαφθορά έχει βρει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν άξιο συνεχιστή. Έναν αδίστακτο γόνο που θα έκανε τα πάντα προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Έναν επαγγελματία της διαπλοκής που θέλει να επαναφέρει στα πράγματα σύσσωμο το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

Οι Μαντέληδες και οι Τσουκάτοι ανήκουν στο παρελθόν. Ο Σημίτης ετοιμάζεται για επιστροφή μέσω Κυριάκου.


ΥΓ. Η δικαιοσύνη που πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή την εξόφθαλμη υπόθεση της Ηριάννας, κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες και προκλητικές αποφάσεις τις δίκες για μίζες και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :